de ce medicii stomatologi recomanda dusul bucal

De ce medicii stomatologi recomandă dușul bucal ?

3 februarie 2023

Cunoaștem deja că sănătatea generală a corpului este influențată în primul rând de sănătatea dinților. De aceea, este important să avem o atitudine responsabilă atunci când vine vorba despre zâmbetul nostru și despre îngrijirea corectă a dinților. De ce medicii stomatologi recomandă dușul bucal? Pentru că este dispozitivul care oferă o îngrijire profesională a dinților în condiții casnice.

Igiena orală corectă cu ajutorul dușului bucal: de ce medicii recomandă

În cavitatea bucală trăiesc o mulțime de bacterii, dintre care o mare parte sunt bacterii bune care ne protejează sănătatea orală. Există, totuși și bacterii care se acumulează sub formă de placă bacteriană și care transformă alimentele rămase în gură în acizi și care, în timp, pot duce la deteriorarea dinților. Bacteriile responsabile de acest lucru au tendința de a se înmulți noaptea, atunci când este secretată o cantitate mai ridicată de salivă, iar activitatea noastră este pe post de pauză.

Medicii stomatologi recomandă dușul bucal deoarece în absența unei rutine zilnice complete , bacteriile din cavitatea bucală pot favoriza apariția unor carii dentare grave și a afecțiunilor gingivale (gingivita– inflamarea și sângerarea gingiilor la periaj).

Pentru un zâmbet sănătos, medicii recomandă să practici o igienă orală regulată prin periaj dentar de 2 ori pe zi pentru minimum 2 minute, și prin utilizarea dușului bucal. Un duș bucal pentru aparat dentar se recomandă să dureze minim 1-2 min , de două ori pe zi – dimineața și seara. Astfel, nu doar te asiguri că ai dinții curați, dar îți protejezi și gingiile și îți menții respirația fresh.

Îngrijirea dentară corectă pentru persoanele care poartă aparat dentar

Igiena dentară este foarte importantă pentru toată lumea, în special pentru persoanele care poartă aparate dentare fixe. De ce ? Pentru că în acest caz sunt mai multe locuri unde pot rămâne resturi alimentare. Deaceea trebuie să acorzi o atenție deosebită pentru igiena orală deoarece nu aparatul dentar duce la deteriorarea dinților, dar resturile alimentare care provoacă infecțiile dentare.

Până la 50% dintre persoanele care poartă aparat dentar suferă de inflamația țesuturilor. Principala cauză este igiena orală nesatisfăcătoare.

În ajutor ne vin diferite dispozitive de igienă dentară precum periuța de dinți, pasta de dinți și în special irigatorul bucal. Utilizarea regulată a irigatorului previne foarte multe afecțiuni dentare, printre care: demineralizarea dinților, cariile dentare, gingivita, boala parodontală, recesiunile gingivale.

Pentru persoanele care poartă bracketuri sau alte tipuri de aparate ortodontice, dușul bucal este un must-have deoarece ușurează cu mult igiena, și este mult mai eficient. Există două tipuri de irigatoare bucale – staționare și portabile , (vezi aici mai multe modele).

Îngrijirea sănătății orale în perioada sarcinii. Sfatul medicului stomatolog

Pentru o igienă bucală corespunzătoare în perioada sarcinii medicul recomandă efectuarea periajului la fel de două ori pe zi – dimineața și seara. Nu în ultimul rând recomandă pentru graviduțe irigatorul dentar. Îți explicăm în continuare de ce.

Sarcina este o adevărată provocare pentru corpul femeii și necesită o îngrijire mai temeinică a dinților. Pe perioada sarcinii marea majoritate a femeilor au toxicoză. Din acest considerent se accentuează reflexul de vomă. Utilizarea dușului bucal în perioada sarcinii este foarte benefică pentru că îți oferă posibilitatea să ai o respirație proaspătă mereu. Vei simți o ușurare și îți vei păstra dinții sănătoși.

Irigatorul bucal poate fi folosit de copii ?

Cea mai bună metodă de prevenire a infecțiilor dentare la copii este dușul bucal. Medicul stomatolog recomandă utilizarea dispozitivului copiilor de la 2 ani, ghidați de părinți. Irigatorul este o economie enormă, întrucât poate fi folosit de întreaga familie.

Profilaxia este cheia pentru asigurarea unei sănătăți orale bune pe termen lung a întregii familii!

Pentru a alege dușul bucal potrivit pentru tine , accesează pagina cu Produse.

Alte Articole

Importanța dușului bucal în rutina zilnică și beneficiile acestuia

Importanța dușului bucal în rutina zilnică și beneficiile acestuia

Știm cu toții că trebuie să ne spălăm pe dinți în fiecare zi. Cu toate ...

Află mai mult
Ce este un duș bucal? Tipuri de dușuri bucale

Ce este un duș bucal ? Tipuri de dușuri bucale

Cel mai modern aparat care te va ajuta să menții igiena orală la un nivel ...

Află mai mult

Coș

Nu ai niciun produs în coș.

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării pe acest site, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Accept