Importanța dușului bucal în rutina zilnică și beneficiile acestuia

Importanța dușului bucal în rutina zilnică și beneficiile acestuia

30 martie 2023

Știm cu toții că trebuie să ne spălăm pe dinți în fiecare zi. Cu toate acestea trebuie să cunoaștem importața dușului bucal în rutina zilnică și beneficiile acestuia pentru a elimina tartrul și resturile de alimente dintre dinți, care pot cauza probleme la nivelul gingiilor și dinților. Folosirea zilnică a dușului bucal poate preveni aceste probleme.

Rolul igienei cavității bucale

Un fapt interesant este că, în toate timpurile, sănătatea dinților și a gingiilor a fost indiscutabil asociată cu igiena cavității bucale. Vindecătorii din timpurile vechi obișnuiau să spună că “Omul este sănătos atât timp cât dinții săi sunt sănătoși”. Având în vedere că cariile și parodontoza sunt cele mai răspândite boli care afectează aproape întreaga populație a lumii, este de înțeles că medicii stomatologi moderni se străduiesc să folosească toate metodele de prevenție existente pentru a preveni bolile dentare și a reduce intensitatea evoluției acestora. Una dintre cele mai eficiente, mai simple și mai accesibile măsuri de prevenire a bolilor este îngrijirea corectă și eficientă a dinților și a cavității bucale în general, folosind întregul arsenal de produse de igienă. Nu doar periuța de dinți și ața dentară dar și un duș bucal profesional.

Încă de la o vârstă fragedă, medicii dentiști încearcă să își învețe pacienții cu o igienă orală adecvată. Cu toate acestea, obiceiurile de igienă ale populației rămân foarte slabe. Ceea ce duce la răspândirea cariilor dentare și a complicațiilor acestora, precum și la dezvoltarea bolii parodontale. Îngrijirea orală necorespunzătoare contribuie la apariția plăcii bacteriene, care împiedică furnizarea de macro și micronutrienți esențiali smalțului, ceea ce duce la o maturare deficitară a smalțului. Acest fapt, ulterior, duce la apariția cariilor dentare și a bolilor infecțioase.

Importanța dușului bucal în rutina zilnică

Adesea, bolile dentare grave încep cu mici probleme, uneori ușor de rezolvat, dar pentru care nu găsim niciodată timp în ritmul agitat al vieții obișnuite.

Indiferent cât de sârguincios ești cu rutina zilnică de igienă orală, placa se formează pe toate suprafețele dinților, dar nu în toate locurile o putem vedea și curăța doar cu periuța de dinți. Tartrul se poate forma în locurile în care periajul nu a fost bine făcut. Placa bacteriană este un teren propice pentru bacteriile care distrug smalțul dentar. Aceasta, la rândul său, duce la formarea de carii în dinte, provocând boala parodontală inflamatorie și infecțioasă.

Utilizarea dușului bucal înainte de periaj și de folosirea aței dentare ajută la îndepărtarea reziduurilor alimentare. Folosit după periuța de dinți și folosirea aței dentare, un irigator bucal poate fi utilizat pentru a îndepărta reziduurile alimentare din zonele greu accesibile.

Beneficiile dușului bucal

O igienă orală deficitară determină înmulțirea bacteriilor și a microorganismelor. Jeturile de apă ale irigatorului scapă cavitatea de bacterii, previne apariția diferitelor boli și ajută la eliminarea respirației urât mirositoare. De asemenea, masează gingiile, reducând posibilitatea apariției bolilor gingivale și a sângerărilor. Irigatorul bucal este potrivit pentru a fi utilizat de persoanele care au aparate dentare, coroane și implanturi, ceea ce face ca acestea să fie mai ușor de îngrijit.

Utilizarea regulată a unui irigator pentru dinți reduce acumularea plăcii bacteriene cu 24%, crește eficiența periajului în zonele greu accesibile ale gurii cu 50%, reduce probabilitatea apariției cariilor dentare cu 26% și curăță, împrospătează și îmbunătățește sănătatea orală. Este dovedit clinic ca irigatorul bucal ar fi cu 93% mai eficient decât folosirea aței dentare.

Este cu adevărat posibil să ai dinți mai albi acasă și mai sănătoși datorită utilizării regulate a unui duș bucal profesional.

Alte Articole

Ce este un duș bucal? Tipuri de dușuri bucale

Ce este un duș bucal ? Tipuri de dușuri bucale

Cel mai modern aparat care te va ajuta să menții igiena orală la un nivel ...

Află mai mult
de ce medicii stomatologi recomanda dusul bucal

De ce medicii stomatologi recomandă dușul bucal ?

Cunoaștem deja că sănătatea generală a corpului este influențată în primul rând de sănătatea dinților. ...

Află mai mult

Coș

Nu ai niciun produs în coș.