Ce este un duș bucal? Tipuri de dușuri bucale

Ce este un duș bucal ? Tipuri de dușuri bucale

9 februarie 2023

Cel mai modern aparat care te va ajuta să menții igiena orală la un nivel extrem de ridicat este, desigur, un irigator bucal.

Igiena dentară impecabilă este un aspect foarte important în viața oricărei persoane. Îngrijirea eficientă a danturii este un proces prin intermediul căruia îți protejezi atât sănătatea, cât și confortul. Durerile provocate de problemele dentare pot fi extrem de sâcâitoare, iar prevenirea cariilor este mereu o soluție mult mai eficientă decât tratarea lor.

În acest articol vei afla ce este un duș bucal sau irigator bucal și ce tipuri de irigatoare există.

Ce este un duș bucal ?

Un duș bucal, cunoscut și sub numele irigator bucal  sau jet de apă dentară, este un dispozitiv care curăță delicat și profund dinții și gingiile. Acționează cu un jet de apă cu impulsuri rapide pentru a curăța în profunzime sub linia gingivală și între dinți, reducând bacteriile care provoacă boli ale gingiilor, cum ar fi gingivita.

În plus, îți permite să cureți coroanele, aparatele dentare, punțile și implanturile dentare în mod eficient și delicat.

Cele mai problematice zone din gură pentru curățare sunt spațiile interdentare și linia gingivală precum și interiorul și spatele dinților. Din păcate, nicio periuță de dinți nu poate curăța aceste zone. Ceea ce duce la acumularea de placă, la acumularea de tartru și la afecțiuni gingivale.

Există multe dispozitive disponibile pentru a avea grijă de aceste zone greu accesibile. Irigatorul oral este unul dintre ele. Oricine îl poate include în rutina de îngrijire orală, deoarece este sigur și ușor de utilizat.

Ce tipuri de dușuri bucale există?

Există două tipuri principale de dușuri bucale :

Duș bucal portabil

Un duș bucal portabil îl poți lua cu tine atunci când călătorești. Acest tip de irigator are dimensiuni mici, conceput pentru o singură persoană. Are mai multe capete detașabile și funcționează cu ajutorul unei baterii.

✔ Dacă călătorești frecvent sau ai nevoie să speli dinții la birou, ia în considerare achiziționarea unui model de duș bucal portabil. Este compact, ușor și poate funcționa timp de o săptămână cu o singură încărcare.

Duș bucal staționar

Este un aparat de uz casnic de tip familial, cu alimentare la priză și cu o unitate centrală la care este conectat. Acest irigator are un rezervor cu o capacitate mare de și mai multe capete detașabile, pentru întreaga familie. Dispune de câteva trepte de presiune (cu posibilitate de ajustare potrivită între trepte).

✔ Dacă ai o familie numeroasă și ai spațiu în baie pentru a păstra dispozitivul, îți recomandăm să cumperi un duș bucal staționar.

Concluzii

Nu există nicio îndoială în faptul că dinții și sănătatea orală au un impact direct asupra esteticii și asupra modului în care te percep ceilalți. Și nu este doar o chestiune de estetică, ci și de sănătate; carii, gingivită, gingii sângerânde, halitoză (respirație urât mirositoare), toate acestea fiind intensificate dacă ai o igienă dentară precară.

După cum deja cunoaștem, periuța de dinți nu este suficientă pentru o îngrijire orală completă.

Din fericire, piața oferă o gamă largă de dușuri  bucale care, datorită jetului de apă sub presiune, elimină toate resturile pe care periuța de dinți nu le poate îndepărta.

Alte Articole

Importanța dușului bucal în rutina zilnică și beneficiile acestuia

Importanța dușului bucal în rutina zilnică și beneficiile acestuia

Știm cu toții că trebuie să ne spălăm pe dinți în fiecare zi. Cu toate ...

Află mai mult
de ce medicii stomatologi recomanda dusul bucal

De ce medicii stomatologi recomandă dușul bucal ?

Cunoaștem deja că sănătatea generală a corpului este influențată în primul rând de sănătatea dinților. ...

Află mai mult

Coș

Nu ai niciun produs în coș.

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării pe acest site, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Accept